петък, 24 юли 2009 г.

За Георги







Мразя дъжда,когато те няма.
Обичам дъжда,когато си с мен!
Мария Илиева

................

четвъртък, 23 юли 2009 г.

Стълбата



Честит рожден ден,Меlisa !


Желая ти здраве и щастие !

Обичам те !

Док.

Липсата ти тук е осезаема !

Подаръкът ми за Melisa

Melisa...
Не я познавах. Забелязах я в svejo.net. Харесвах постовете й.
Не съм я виждала никога. Но я "усещах". Докато четях онова, което публикуваше, за мен тя изглеждаше така:
С времето се сближихме. Аз й разказах за моите картини, показах й снимки на част от творбите и тя много ги хареса. Поощряваше ме да не спирам. Тогава реших да направя и нещо за нея. Оставих се пак да ме води усещането. Получи се това:


Направих картината, но... Не ми стигаше смелост да я изпратя. Не смеех, не знаех дали ще оправдая очакванията й и дали тя ще я хареса...


Междувременно ми хрумна и нова идея. Да й направя и нещо от кратуна. След няколко дни на размисъл, а после и на изработка, тя също беше готова...


И след още няколко седмици на колебание и неувереност от моя страна, в един топъл юлски ден, Мелиса най-после си получи подаръка...


Увери ме, че много й е харесало всичко. Вярвам й...


Вече действам доста по-смело. Дори имам и нови идеи. Но за тях някой друг път ще разкажа...

сряда, 22 юли 2009 г.

Когато бях детe написах стихотворение













Златната рибка



Бистричко ручейче припка.
Сребърни пръски се сипят навред.
Под вълничките златната рибка
припряно подава гладко челце.

Славейче тъжно пее на клонче.
Червейче някъде круша яде.
Рибката нещо как да попитам,
чудя се аз от дете...

Миличка рибчице златна,
хванах я вече и аз:
- Винаги нещо от тебе желаем.
Tи искаш ли нещо от нас?

.

Историите на моите картини

Заповед за уволнение


Ехоооо!!!

Здравейте,Депутати! Мои защото така Ви чувствам!

Не нагоре,надолу погледнете,оптимисти такива!

Искам да Ви кажа нещо важно.

Аз,Мария Илиева реших да се поуча от Вашите ,е и мои депутати,защото аз съм си ги избрала. Реших да последвам техния пример и да гласувам с чужда карта. Викам си,е,ще успея щом моите депутати успяват-ще успея и аз. Така де,защо не? То е като възпитанието на дете. Взима пример от родителите си.

Аз съм секретарка в автосервиз,ама не обикновен квартален.Известна марка японски коли. Аз също бях избрана. Явих се на конкурс с други кандидати,говорих за своите умения,обещах това и онова. С какво да подобря работата в сервиза(знаете как се говори,когато трябва теб да изберат). Говорих с механиците,говорих с управителката,говорих с шефа и не на последно място говорих и с чистачката.

Харесах им . Избраха мен по онова,което им казах-работата ми видяха по-късно.

Всичко тръгна добре,пишех фактури,записвах километри на автомобилите,поръчвах резервни части,пращах имейли тук-там,правих кафе на управителката и клиентите,чай на шефа и дори мих чинии. С две думи-справих се.

Но…има едно но. До момента в който реших да взема пример от вас,депутати мои.

Да гласувам с чужда карта.т.е.да не отида един ден на работа и да дам своята карта на калфата(не го ли споменах до сега?) -той да гласува с нея.

И всичко се обърка!!!!

Ще кажете-какво толкова има една секретарка,там долу,да не отиде на работа и всичко да се обърка???

Клиентите на които трябваше сутринта да поръчам резервни части естествено останаха без тях. Тези,които трябваше да сменят крушка в купето са си тръгнали доволни,имаме крушки на склад. Тези,които чакали за ангренажен ремък са си тръгнали с такси. Недоволни!!

Другите с монтажа на халогени казали,че повече няма да дойдат(били бесни).

Чистачката,която вдигала телефона вместо “Автосервиз еди кой си…”,казвала фирма за почистване еди коя си….А калфата,който беше с моята карта не посмя да я използва(по-умен или по-страхлив от вас,не зная).

Главния механик отишъл да купи краставици за обяда,управителката сменила маслен филтър(и него имахме в склада),а шефа не пи чай.

Уволниха ме!

Аз,депутати мои,съм важна и необходима на моето място,там долу.

Вие,там горе също сте длъжни да изпълнявате своите задължения!!!

Калфата не посмя да ме замени за разлика от вас. Пак питам: Кой е по-умен?

Има и друго-преди няколко дни дойде един клиент,който изискваше от мен да му дам информация за фирмата с която аз не разполагах,а и нямах право да му я дам.Аз,Мария Илиева се разтроих. Тогава шефа ми каза-не позволявай на никой да изисква от теб да изпълняваш дейности,които не влизат в твоите задължения. Ти имаш пълното право да помолиш този човек да напусне. Разбирате ли за какво говоря или аз,секретарката да Ви го обясня?Аз имам право да помоля някой да напусне. Аз депутати мои Ви казвам да напуснете. Вие не изпълнявате задълженията си и аз Ви уволнявам! Следващия път няма да ви избера. В случая аз съм шефа и Вие не оправдахте моето доверие. Гласувате с чужди карти! Ако механика е за краставици,чистачката вдига телефона,управителката сменя маслен филтър(още се чудя как ли го е направила),шефа не е пил чай,а калфата да гласува с чужда карта??

Така държава не се управлява!

Уволнявам Ви!!!

Не подлежи на обжалване!!!


С уважение:

Вашия работодател

Секретарката М.Илиева Илиева-Петкова

31.03.2008

гр.Бургас