вторник, 19 януари 2010 г.

Зов за Помощ

Благодаря на Всички от мое име и името на Приятеля. Намерени са необходимите опаковки. Ще трябват други след 6 месеца, но ме увериха,че края на януари ще има заместител.
Благодаря на всички за помощта.

Aко има и други нуждаещи се, във всички съседни страни го има по аптеките, дори в места като Сърбия се продава свободно, без рецепта.






Търся Prednisolon F 05mg. за един Приятел!

Лиценза на лекарството е изтекъл и в момента няма заместител.

Продава се в други страни, но не и в България в момента.

Моля, който го е използвал и има останали количества да се свърже с мен.

Също и който има познати в други страни и може да достави поне 6 опаковки.

Моля Ви !

22 коментара:

d_r_watson каза...

Да обясня колкото зная. Аз съм го пила преди години за Алопеция, но в момента става въпрос за "Намаляване на тромбоцитите в кръвта - Тромбоцитопения ..мисля ,че се казва ...и с този препарат два пъти в годината ги повдига ...Друго лечение няма".
Копирах думите на Приятеля.

Златина каза...

Оф, гадна ситуация.
Една колежка търси същото лекарство, за баща си, който е раково болен. Във Варна никъде не намерихме.
От съпруга си знам, че има ветеринарен заместител. На същата фирма производител, същите милиграми. Казва се "Преднивет". Ако можете да проучите дали може да го ползва, в смисъл дали е достатъчно пречистено ли и аз не знам...
Успех!

Ondine каза...

Знаех си,че имам останал...но е малко повече от половин опаковка и като гледам датата на производство до миналата година е бил годен..съжалявам..иначе с удоволствие щях да ти го дам!Успех!

Анонимен каза...

Дай го! Знаеш че срока на годност винаги е по-дълъг!

Ondine каза...

ОК твой е!

п.п.ondine_ondine@abv.bg

Алиса каза...

Ако има Преднивет същите милиграми - действайте спокойно! Моят ветеринар ми е казвал, че лекарствата за животни са по - пречистени и с по-добра поносимост от човешките. Това е, защото животните били по-чувствителни - особено котките. Преднивет не ми се е налагало да ползвам за кучката, но ако на упътването пише, че става за котки, спокойно може да го давате.

Анонимен каза...

Аз се порових малко в онлайн аптеките и тук се намира Prednisolon Ratioph. 5 mg. Не съм сигурна дали е същото, но ако е ще е нужна рецепта, за да се купи... Виж в: docmorris.de

Алиса каза...

NAMELESS ще пътува скоро и може да провери из Европа. Остави мейл за връзка:
tuareg70@gmail.com

Анонимен каза...

Един приятел ще провери в Малта и утре ще ми отговори

d_r_watson каза...

Благодаря на всички.

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Може да прозвучи малко цинично, но искам да попитам за какво точно става дума.

Човекът търси лекарството, защото не се намира и ще си го плати, нали така?

Ако е така, ще говоря с колегите в БЛОГ НА ДЕНЯ и може да ударим едно рамо за разгласяване на случая.

Алиса каза...

Балтазаре, Балтазаре! Не малко, ами много цинично звучи. Още повече, че става дума за не особено скъпо лекарство. И изобщо - ако на някой му е останало от предишно лечение и вече не му трябва, дали ще тръгне да печели от него:)

Анонимен каза...

Ще проверя утре в Бристиол.

БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ каза...

Алиса, Док да каже. За мен е важно. Едното е да се помогне на някого, другото означава благотворителност. За мен има значение.

Румяна Попова каза...

Имам илачи но баш такова нямам Съжелявам.

Melisa каза...

Балтазар,
позволявам си да ти отговоря от името на Мария. Ставаше дума за закупуване, разбира се. Не за дарения. Лечението е по-специфично и затова са необходими 10 опаковки за около 30 дни - приемат се по специална схема. Слава богу първите 5-6 опаковки вече са намерени и лечението е започнато. Междувременно разбрахме, че в съседни страни, като Гърция, Турция, Сърбия, го има по аптеките. Дори на места се продава свободно, без рецепта. Надявам се последното да бъде от полза на хора, които също търсят.

tiburon (Albena) каза...

Попитах и в аптеката до нас.На испански е Prednisolona, но ще ми трябват още подробности, защото има разминаване и в грамажа.Нямаха го в наличност, но не е проблем да се поръча.Ще ти пиша на и-мейла какво искам да знам,за да няма грешка.

Анонимен каза...

Изключително е добре, че в Република България най-после забраниха свободната продажба на лекарства - това не позволява на некомпетентни хора/попрочели повърхностно в уикипедия и из форумите да се самолекуват с, неслучайно дефинираните като "лекарствени препарати".
аз имам въпрос към човека търсещ въпросния Преднизолон Ф - наистина ли няма нито един препарат съдържащ Дексаметазон (активното вещество) в българските аптеки? Кой лекар ви го изписа, след като не може да се намери в аптечната мрежа? Вие преди да питате из форумите и да ви предложат друго лекарство, че даже и котешки химикали, както стана по-горе, информирахте ли лекуващия си лекар по този въпрос? (а може би и - на вас ли беше изписано лекарството или чухте че някой го е вземал за същите оплаквания?)
Другият път преди да ви дадат лекарство с изтекъл срок или конски инжекции, кажете на доктора си. От вас не се изисква да мислите, няма нужда, а няма и как. Той е учил за това и това му е работата. А вие не. И помнете - самолекуването обикновено завършва много кофти.

Анонимен каза...

До анонимния от 23.01 в 13:42- личи си, че незнаете за какво става въпрос! :( Не коментирайте без да сте запознат! Самата аз съм на Преднизолон Ф и изживях същия шок и паника, като разбрах, че производството се спира! В момента пия от лекарството с изминал срок- ЛЕКАРКАТА ми каза да продължавам. Научих, че всеки момент се чака разрешение от ИАЛ за производство на Преднизолон Ф от друга компания вече няма да е Актавис/! Дано да е така/
Всички бъдете здрави!

Анонимен каза...

nqkoi moje li dami kaje kolko dulgo moje da se vzima prednizolon, nai-dulgia period? v razmer 5mg

Анонимен каза...

Ватсон,и аз не знам що пиша тука,ма съм емоционален и тва ма втрещи...

Анонимен каза...

Просто изказах съчувствие,съжалявам ако съм наранил някого.....

Публикуване на коментар

:п :1а :2а :3а :4а :5а :6а :7а

Коментарите на хейтърите ще бъдат изтривани.